Een hilarisch maar vaak ook pijnlijk moment op wintersport

De skilift, voor veel wintersporters een beangstigend moment ook nog na jaren te hebben geskied of gesnowboard. Het gaat vaak mis bij de skiliften, dit zorgt voor omstanders vaak voor hilarische taferelen. Voor de gebruikers van de lift kan het echter een stuk minder leuk zijn. Veel ongelukken tijdens wintersport gebeuren bij de skilift. Zeker als je onervaren bent is het oppassen geblazen. De lift komt er snel aan en je moet klaarstaan. Sta je ook niet in de juiste positie dan is de kans groot dat je uit balans raakt en valt. Dit zorgt ook nog eens vaak voor ergernis bij anderen in de rij, ze moeten de lift voor jou dan stilleggen.

Met ski’s de berg op

Met ski’s is het betreden van de skilift waarin je kunt zitten vaak een stuk makkelijker, je hoeft geen snowboard bindingen los te maken en kunt je ski’s gewoon aanhouden. Het is enkel een kwestie van klaarstaan en zitten gaan. De poortjes waar je bij wacht zijn vaak verraderlijker, je kunt het beste tegen deze aanleunen. Het is dan wel oppassen dat je niet je evenwicht verliest wanneer deze opengaan. Ook uit de lift springen is een gevaarlijk moment, het zal even duren voor je de juiste timing door hebt, weet je eenmaal wanneer het perfecte moment is dan stelt het niet veel meer voor.

Met een snowboard in de lift

Met een snowboard de skilift in is volgens de meeste een stuk minder gemakkelijker. Je moet van een voet je snowboard bindingen losmaken. Als je eenmaal in de lift zit hangt je snowboard met al zijn gewicht dus aan een voet. Dit kan na een tijd wat zwaarder aanvoelen, gelukkig duren de meeste ritjes in de skilift niet afschuwelijk lang. Bij een gondellift plaatsen de meeste wintersporters hun snowboard in de rekken buiten de gondel. Je zit dan heerlijk even alleen met je snowboard schoenen aan je voeten uit te rusten. Gaan er meerdere snowboarders in de lift? Dan moeten mensen soms hun snowboard meenemen in de gondel.

Onjuist materiaal

Ski’s die hopeloos verouderd zijn, jassen die niet goed passen of wintersporters in spijkerbroeken. Het is soms grappig om te zien, maar het lachen vergaat je als er gevaar word veroorzaakt door oude bindingen of te slappe schoenen. Zorg daarom dat je dit soort zaken wél voor elkaar hebt! Er zijn talloze online aanbieders waar je voor alles terecht kunt.