Eindelijk ben ik nu echt een advocaat stagiaire

advocaat stagiaire

advocaat stagiaire advocaat stagiaireEen tijdje terug heb ik mij bedacht om advocaat stagiaire te worden. De voornaamste reden hiervoor is dat ik graag werkervaring wil opdoen. Er is ongelofelijk veel concurrentie in dit werkveld en daarom is het goed om jouw curriculum vitae zo uitgebreid mogelijk te maken. Dit kun jij op deze manier doen, maar ook het zijn van vrijwilliger is een goede optie. Zelf wilde ik ook meer leren over hoe het in de praktijk werkt, want dat leer jij natuurlijk niet tijdens het studeren. Eigenlijk had ik zelf geen flauw idee waar ik een vacature hiervoor kon vinden. Eerst heb ik daarom verschillende bedrijven gebeld, maar die hadden allemaal geen plekje voor mij. Hier baalde ik enorm van en toen had ik de hoop bijna opgegeven. Gelukkig kreeg ik een hele goede tip van een vriendin om eens op een bepaalde site te kijken. Dit heb ik toen gedaan en daarna had ik echt een goed gevoel.

Nog even afwachten

Hier vond ik namelijk heel veel mogelijkheden voor mij om als advocaat stagiaire te worden. Online kon ik gemakkelijk een profiel aanmaken en daar mijn cv uploaden. Daardoor hoefde ik dat maar 1 keer te doen in plaats van voor iedere sollicitatie weer opnieuw. Daarna heb ik bij verschillende ondernemingen gesolliciteerd. Van een aantal kreeg ik binnen een week al reactie en werd ik uitgenodigd om op gesprek te komen bij hen. Ik ben heel nieuwsgierig hoe dit gaat uitpakken. Neem hier zeker eens een kijkje als jij hier ook benieuwd naar bent!