Hondenverzekering

Als je een hond aanschaft, wil je natuurlijk het beste voor het beestje. Dat betekent ook dat je er wel eens mee naar de dierenarts zult gaan. De kosten hiervoor kunnen aardig oplopen, maar dat heb jij er natuurlijk als goed baasje zonder meer voor over. Er zijn echter wel mogelijkheden om een deel van de kosten te laten vergoeden. Hiervoor kun je een hondenverzekering aanschaffen. Maar wat wil en kun je nu eigenlijk allemaal laten verzekeren en wat kost dat? Ga hiervoor eens naar Tinki.nl en vergelijk daar alle verzekeringen voor honden met elkaar. Dan vind jij de verzekering die het beste bij jou en je hond past.

Waarmee hou je rekening bij de aanschaf van een hondenverzekering?
Als je een verzekering voor je hond wilt afsluiten, hou dan eerst rekening met de volgende zaken. De volgende factoren zijn namelijk van invloed op de hoogte van de verzekering waarvoor je zult kiezen.

Leeftijd van de hond
Jongere honden zijn over het algemeen voordeliger om te verzekeren dan oudere honden. Een jongere hond loopt minder risico op kwaaltjes en aandoeningen en daarom valt de verzekering vaak lager uit.

Ras van de hond
Ook het ras is van invloed op de verzekering. Het gaat erbij niet alleen om of je huisdier een rashond is of niet. Als het wel een rashond is, is ook het soort ras van belang. Bepaalde rassen zijn nu eenmaal kwetsbaarder dan andere (of gevoeliger voor bepaalde aandoeningen) en dat zal ook van invloed zijn op de hoogte van de premie. Er zijn  bijvoorbeeld hondenrassen die gevoeliger zijn voor kwetsuren aan de gewrichten. In dat geval zal de premie ook hoger zijn.

Geslacht en gewicht van de hond
Of je een reu of teef hebt kan ook bepalend zijn voor de hoogte van de verzekeringspremie. Dit geldt ook voor het gewicht van de hond. Een (te) zware hond loopt meer kans op aandoeningen en dat betekent dat het risico voor de verzekeraar ook hoger ligt. Derhalve zal hij zijn premie daarom ook omhoog kunnen doen. Een rashond met een normaal gewicht en een goede gezondheid zal eenvoudig te verzekeren zijn.

Eigen risico
Tussen de verzekeringen zit ook verschil in het eigen risico dat je hebt. Dit is ook nog aanpasbaar op je eigen situatie. Je kunt een eigen risico vaak laten verhogen. Dan betaal je per maand minder premie, maar betaal je als je gebruik maakt van vergoedingen uit de basisverzekering, zelf een groter deel van de behandeling.

Aanvullende wensen
Ook voor een verzekering voor jezelf geldt dat je er bepaalde dingen wel in wilt hebben en dat andere zaken niet altijd nodig zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor je hond. Als bepaalde zaken niet gedekt dienen te worden binnen de basisverzekering, kun je beter kiezen voor een verzekering die dat niet doet, want anders betaal je wellicht extra premie voor iets waar je niets aan hebt. Aanvullingen kun je zelf altijd nog aangeven, maar deze zullen de premie wel verhogen.

Welke aanbieder
Niet alle aanbieders geven dezelfde dekking in het pakket. Deze kunnen nogal eens uiteenlopen. Kijk wat het beste bij jouw hond past en tegen welke prijs dat aangeboden wordt. Bij een groot aantal verzekeringsmaatschappijen kun je een verzekering voor je hond afsluiten.