Eens in de zoveel tijd moet je de olie van je auto bijvullen. Welke soort heb jij nodig voor jou auto? Dit verschilt per auto, er zijn natuurlijk veel verschillende auto’s en dus veel verschillende motoroliën, zoals Shell Motorolie. Vroeger verschilde de motorolie niet zoveel, maar tegenwoordig worden motoren zelf steeds beter ontwikkeld. De efficiëntie en de durabiliteit zijn natuurlijk erg belangrijke factoren. In dit artikel gaan we kijken naar welke olie deze factoren goed beheerst.

De efficiëntie van de motorolie

De efficiëntie van de motorolie moet goed afgestemd zijn op je motor. Ten eerste is het belangrijk om je motor goed af te stellen, als jouw motor goed is afgesteld bevorderd dit de koeling, de reiniging van je motor en de afdichting van je cilinders. Als je naast een goed afgestelde motor de juiste olie hebt dan zal er minder wrijving zijn in jouw motor, en dit is natuurlijk goed voor de portemonnee want minder wrijving is minder benzine verbruik.

Hoe werkt de motorolie

Motorolie hoe werkt dit? De functie van motorolie is het verminderen van de wrijving die zich afspeelt in jouw motor. Tijdens het opstarten en het draaien van jouw motor bewegen de zuigerstangen door hun kamers, dit gaat natuurlijk onwijs snel. Als metaal warm wordt zet het dus een klein beetje uit, hierdoor krijg je natuurlijk een hele krappe ruimte. Om deze warmte tegen te gaan, en het bewegen zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt er motorolie gebruikt.

De durabiliteit van de olie

De durabiliteit van de motorolie hangt af of jij de goede motorolie gebruikt, als jouw motor een motorolie nodig heeft met een hoge viscositeit (dunne olie) dan werkt deze olie natuurlijk het langst. Hetzelfde geldt natuurlijk voor als jouw motor een motorolie nodig heeft met een lage viscositeit (dikke olie), dan werkt deze het beste voor de desbetreffende motor.

Ben je opzoek naar motorolie, dan heeft Oliehandel een groot assortiment aan motorolie.