Natuurlijke gezichtsmaskers

Natuurlijke gezichtsmaskers kunnen een uitstekende keuze zijn als het gaat om het toevoegen van een nieuw product aan u huidverzorgingsroutine. Ze hebben verschillende functies, kunnen hydrateren, voeden, zuiveren, ontspannen enz.

Op de huidige markt is er een grote verscheidenheid aan maskers op basis van natuurlijke ingrediënten, met verschillende texturen en troeven. Dat komt omdat er verschillende huidtypes zijn en de producten rekening moeten houden met zowel de vettigste als de droogste huid.

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op hoe uw huid zich in een bepaalde tijd van het jaar gedraagt: koud weer is bijvoorbeeld een factor die het gebrek aan hydratatie in de hand werkt. Bij warm weer heeft de huid de neiging meer olie te produceren.

Om deze redenen is het noodzakelijk dat u zich bewust bent van het soort gezichtsmasker dat u in uw routine zult introduceren, zodat het voor u het meest geschikt is. Bekijk hieronder enkele belangrijke tips bij het kiezen van uw natuurlijke gezichtsmasker!

Aandacht voor klimaat en huidtype

Zoals eerder gezegd heeft het weer de neiging invloed uit te oefenen op hoe uw huid reageert. Daarom is het belangrijk te herkennen wat het op dit moment nodig heeft.

Als u last hebt van een ruw gevoel, een gebrek aan glans en een droog gevoel, zijn dit tekenen dat u hydratatie nodig hebt. Het is aan te bevelen dat uw keuze van gezichtsmasker voedende elementen bevat met natuurlijke en zuivere werkstoffen.

Soorten natuurlijke gezichtsmaskers

De gezichtsmaskers hebben specifieke doeleinden, aangegeven voor meer dan één fase van de gezichtshuid verzorging. De meest gebruikte zijn:

Verwijdering van onzuiverheden

De exfoliërende gezichtsmaskers zijn gemaakt met microbolletjes met de kracht om dode huid van het gezicht te verwijderen. Ze bevorderen een diepe reiniging, openen de poriën, zodat uw gezicht de behandeling krijgt die het nodig heeft en bevorderen de hoge absorptie van voedingsstoffen die uw huid behandelen.

Het moet niet vaak worden gebruikt, hooguit om de 15 dagen, omdat bij voortdurend gebruik, op den duur, gevoeligheid kan ontstaan, daar zij de neiging hebben meer schurende maskers te zijn.

Hydraterend

De hydraterende maskers zijn geconcentreerde producten van verschillende texturen, die het water teruggeven dat uw huid nodig heeft. Ze kunnen in crème-, gel- of kleefvorm zijn. De hydratatie is aangewezen voor alle huidtypes, ongeacht het type, en kan door iedereen worden gebruikt.

Regenererende gezichtsmaskers

Naast dieptereiniging, een verfrissend gevoel en hydratatie, zijn er gezichtsmaskers op de markt die de huid regenereren, met in de samenstelling rozenbottelolie, een zuiver natuurlijke werkstof die huidveroudering bestrijdt.

Kies de meest geschikte voor u

Nu u al enkele soorten gezichtsmaskers kent, moet u aandacht besteden aan welke het meest geschikt is voor jouw huidverzorgingsroutine. Als u deze tips volgt, krijg u vast en zeker de gehydrateerde, jeugdige en stralende huid die u verdient!