Nieuw hoofdkussen nodig? Selecteer ‘m op basis van je slaapgewoonte

smulderstextiel.nl hoofdkussens kopen

Na het matras is het hoofdkussen misschien wel het belangrijkste onderdeel van je bed. Dit kussen heeft namelijk een grote invloed op de kwaliteit van je slaap. Ook kan een hoofdkussen zorgen voor een heerlijk ontspannen en uitgerust gevoel bij het opstaan, maar ook is het mogelijk dat je juist opstaat met pijn in de nek en de schouders. Het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen is dan ook iets dat weloverwogen moet gebeuren. Via een specialist Smulderstextiel.nl hoofdkussens kopen maakt dit proces in ieder geval makkelijker. Een dergelijke beddengoeddeskundige heeft namelijk voor elk wat wils. Bij hoofdkussens is wat dat betreft onder meer je slaaphouding essentieel. In de volgende alinea gaan we hier dieper op in. 

smulderstextiel.nl hoofdkussens kopen

Wat je het best kunt kiezen als buik-, rug- en zijslaper

Een belangrijk aspect aan je slaapgewoonte is of je doorgaans op je buik, je rug of je zij slaapt. De keuze voor je nieuwe hoofdkussen stem je mede daar op af. Lees hieronder wat per houding het beste is:

  • Als zijslaper kun je het best een hoog en dik hoofdkussen nemen. Het liefst neem je er een met opstaande rand. Je nek heeft dan altijd genoeg ondersteuning.
  • Ben je een notoire rugslaper? Dan is een kussen van gemiddelde hoogte ideaal. Het zou handig zijn als je kussen ook aan de stevige kant is zodat je nek goed ontlast wordt. 
  • Wanneer je een buikslaper bent volstaat een dun en zacht kussen praktisch altijd. Je nek wordt in deze positie namelijk niet snel overbelast.