Wat, voor wie en hoe duur is een E-sigaret?

Een Esigaret (ook wel een E-smoker) is een inhalator. Ze zijn in alle soorten en maten te vinden. Sommige lijken op de klassieke sigaret en sommige hebben een modern uiterlijk. Het verschil met de normale sigaret is dat de elektronische sigaret geen tabak bevat en er niks brand. Bij de elektronische sigaret maakt men gebruik van verdamping van een vloeistof. Aan deze vloeistof kan maar hoeft geen nicotine worden toegevoegd.

Voor wie is een elektronische sigaret?

De elektronische sigaret kan natuurlijk door iedereen worden gebruikt. Voor mensen die willen stoppen met roken is het een hulpmiddel. Daarom is het jaren lang gezien als een geneesmiddel. Rokers kunnen door de elektronische sigaret overstappen op een minder schadelijk alternatief. Ook kan het helpen bij het afbouwen van de nicotineverslaving. Wanneer de nicotineverslaving is verholpen kan ervoor gekozen worden om volledig te stoppen met roken.

Hoe duur is een elektronische sigaret?

Hoe duur het is om te ‘’vapen’’ ten opzichte van normaal roken is natuurlijk afhankelijk van het gebruik. Over het algemeen kunnen we stellen dat ‘’vapers’’ goedkoper uit zijn op lange termijn. Er is op korte termijn wel een investering nodig om te kunnen ‘’vapen’’. Uitgaande van goede kwaliteit, liggen de kosten van een starterspakket tussen de 60 en 100 euro. Dit is vaak inclusief batterijen, een verdamper en een oplader. Vanaf dat moment zal bij normaal gebruik ‘’vapen’’ goedkoper uitvallen dan klassiek roken. Er zijn echter wel luxueuze merken waarvan de vloeistof duurder is in de aanschaf. Kortom, ‘’vapen’’ kan goedkoper zijn afhankelijk van je smaak en je gebruik.