Wil jij ook hulp bieden bij ongevallen?

Wil je meer leren over wat jij moet doen als er zich plotseling een noodsituatie voordoet? Dan is een EHBO cursus zeker iets voor jou. Deze cursus wordt al sinds het einde van de 19e eeuw gegeven en is nog steeds populair. Ruim 280.000 mensen in Nederland hebben deze cursus gevolgd. Of je nu thuis bent, op het werk, bij visite of op straat, het kan altijd gebeuren dat er een ongeluk gebeurt. De hulpdiensten zijn niet altijd snel genoeg ter plaatse, dus maakt het in zulke situaties een groot verschil of er mensen bij zijn die een hulpverlenersdiploma bezitten.

De EHBO-kist gebruiken

In de cursus leren de deelnemers om verantwoord op te kunnen treden bij allerlei soorten ongevallen, zoals stoornissen van de ademhaling, de bloedsomloop en het bewustzijn, een hartstilstand, wonden en botbreuken en vergiftigingen. De deelnemers leren om de hulpmiddelen uit de EHBO-kist goed te gebruiken, zoals gaascompressen, metalinecompressen, steunwindsels, snelverbanden, wondsnelverbanden, elastische hydrofiele zwachtels en mitella’s. De onafhankelijke organisatie Het Oranje Kruis zorgt voor het lesmateriaal, het examen, het certificaat, Eerste Hulp instructeurs, Lotusslachtoffer instructeurs en het opleiden van de Lotusslachtoffers.

Vergoeding door verzekeraars

De cursus is niet heel goedkoop om te volgen, hoewel een cursus van een dag goedkoper is dan een cursus van drie dagen. Gelukkig vergoedt de verzekering in veel gevallen (een deel van) de training. De samenleving heeft er immers baat bij dat er preventief hulp wordt verleend tijdens ongevallen om erger te voorkomen. Wil jij de samenleving ook van dienst zijn? Overweeg dan eens een EHBO cursus.