Zoveel vakantiebestemmingen?

vakantiebestemmingen

Een vakantiebestemming is de provincie of het land waar je tijdens de vakantie het grootste aantal overnachtingen hebt doorgebracht. Bij een gelijk aantal overnachtingen op meerdere plaatsen is die locatie genomen welke het verst verwijderd is van jouw woonplaats. Er zijn erg veel vakantiebestemmingen en iedereen heeft andere voorkeuren. Ook verschillen de populaire vakantiebestemmingen tijdens het seizoen, in de winter zijn er andere favoriete vakantiebestemmingen als in de zomer.

vakantiebestemmingen

Zomer

In de zomer gaan mensen vaak op langere vakanties naar het buitenland. De populairste vakantiebestemmingen zijn warme landen met veel zon en strand. Mensen gaan dan lekker van het weer genieten en de stadjes verkennen. Voorbeelden hiervan zijn de Canarische eilanden, zoals Tenerife, en Italië erg populair. Mensen die meer van avontuur houden, gaan bijvoorbeeld naar Zweden om lekker te wandelen. Jongeren gaan in de zomer vaak naar uitgaansgebieden als El Arenal, Chersonissos en Lloret de Mar. Hier is veel zon en strand te vinden en het uitgaansleven is er erg bruisend. Ook zijn deze plekken vrij goedkoop, wat voor jongeren en studenten natuurlijk erg aantrekkelijk is.

Winter

In de winter zijn er veel mensen die graag de zon willen opzoeken met dit koude weer. Deze mensen willen met Kerst lekker op het strand liggen met een cocktailtje in de hand. Dan is bijvoorbeeld Curaçao of Mexico een erg goede optie. Ook zijn er enorm veel mensen die in de winter lekker op wintersport gaan. Lekker skiën, snowboarden of zelfs langlaufen. Populaire bestemmingen voor Wintersport zijn veel gebieden in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Hier ligt er in de winter lekker veel sneeuw en kun je lekker opwarmen in de bruisende après skihutten. Ook zijn er erg veel mensen die graag thuis blijven met de feestdagen en dan zijn dagjes weg erg populair. Dan zijn bijvoorbeeld Berlijn en Antwerpen erg goede keuzes.