De vissershoed, in of uit de mode?

De vissershoed, ook wel ‘the bucket hat’ genoemd, komt oorspronkelijk uit Ierland. Hier werd dit hoedje vooral gedragen door vissers en landarbeiders. Best logisch, want zij droegen deze om zichzelf te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. De vissershoed werd eerder dus vooral gedragen als praktisch hoofddeksel, want daar was hij voor bedoeld. Maar tegenwoordig maakt dit vissershoedje een comeback als modeaccessoire. Vooral het vissershoedje dames is populair. Ze bieden als vissershoedje dames een nonchalante casual look. Je komt ze steeds weer meer tegen. Zelfs internationale filmsterren en andere beroemdheden dragen deze trendy accessoire. Of wel, tot vandaag de dag een toptrend! 

De voordelen van een vissershoed 

Zoals ik al eerder zei werd dit hoedje vroeger voornamelijk gedragen door vissers en landarbeiders om zichzelf te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Maar deze vissershoedjes bieden veel meer voordelen. Één van de andere voordelen is dat de hoedjes te combineren zijn met elke outfit, want tegenwoordig zijn de vissershoeden te verkrijgen in allerlei kleuren, soorten en maten. Zo hebben sommige opvallende patronen, prachtige uitgewerkte prints of juist sobere eenkleurige kleuren. Kortom, voor ieders wat wils. Daarnaast bezit de vissershoed over een brede, rondom doorlopende band. Hierdoor biedt deze hoed ook bescherming tegen de zon en niet alleen tegen de regen. Of wel, de hoed is stijlvol maar heeft ook zeker allerlei functionele eigenschappen. 

Vissershoedjes voor iedereen! 

De mythe dat vissershoedjes alleen als strandhoedjes voor kinderen en baby’s geschikt zijn, moet uit de wereld worden geholpen. Dit is namelijk helemaal niet waar. Ook onder de volwassenen worden deze modieuze vissershoedjes steeds meer gedragen. Daarnaast worden deze hippe hoedjes ook steeds vaker gedragen door wandelaars, rappers of vakantiegangers. Ze zijn ook lekker opvallend door hun karakteristieke nonchalante vorm en hun niet te vergeten praktische eigenschappen. Als je dus op zoek bent naar een hoedje die te combineren is met diverse outfits en ook nog allerlei praktische eigenschappen biedt, dan is de vissershoed zeker een aanrader. Nog een voordeel: de vissershoedjes zijn in alle maten verkrijgbaar, dus er is een vissershoedje voor ieders hoofd.