Elke avond even mediteren

meditatie

meditatie

Voor het slapen mediteren

Al een paar jaar geleden heb ik leren mediteren. Ik dacht dat ik het nooit zo kunnen, omdat ik altijd zo onrustig was. Maar het is mij gelukt, dus weet ik zeker dat anderen het ook kunnen leren! Niet lang geleden werd ik mij bewust van hoe slecht ik eigenlijk slaap. Vaak maar een paar uurtjes, en als ik langer door kan slapen, dan word ik regelmatig wakker. Zeker als ik mij ga richten op het opnieuw in slaap vallen, wil dat maar niet lukken! Gelukkig gaf TM mij daar een oplossing voor: elke avond even mediteren.

Dat ik moest mediteren wist ik natuurlijk al, maar het elke dag doen zat er bij mij nog niet in. Nu ik dat wel doe, merk ik echt resultaat. Er zijn ook slaapmeditaties! Die zorgen ervoor dat je kalmeert voor je gaat slapen en dan ook lekker rustig in slaap valt. Ik slaap nu een stuk beter en word ook uitgerust wakker. Het is alsof er een hele nieuwe wereld voor mij is open gegaan! Ik raad dit iedereen aan, je nachtrust is zo belangrijk. Wat doen jullie om beter te kunnen slapen? En mediteer je ook wel eens voor je gaat slapen?