Een Maxi Cosi kopen: je kindje veilig vervoeren

Een Maxi Cosi kopen is goed voor de gemoedsrust. Soms ben je namelijk blij dat je in Nederland woont. Als je op de televisie soms ziet hoe het er in het verkeer in verre landen aan toe gaat, sta je er versteld. Mensen proppen zich in auto’s als sardientjes in een blik en van gordels heeft men schijnbaar in sommige contreien nog nooit gehoord. Je kunt wel klagen over regeltjes, maar het is in veel gevallen alleen maar goed dat ze er zijn. In ons land is het bijvoorbeeld voor kinderen tot twaalf jaar verplicht om vervoerd te worden in een autostoeltje wanneer ze met de auto mee moeten. Stoeltjes van gerenommeerde merken als Maxi Cosi zijn uitgebreid getest op alle van toepassing zijnde veiligheidsaspecten.

Hoe zit dat nu precies met die autostoeltjes?

Welk stoeltje is voor mijn kind geschikt? Hoe weet ik welke ik moet kopen?

Deze vragen krijg je al goed beantwoord als je op het internet rond surft langs babyspeciaalzaken en fora. Het is echter wel aan te raden om de autostoeltjes ook eens in het echt te gaan bekijken. Veel online shops hebben ook één of meer echte winkels. Dat is handig in het geval dat het assortiment van een winkel je aanspreekt. Vanuit je luie stoel kun je een uitzetlijstje maken en aan één van de ervaren winkelmedewerkers kun je later nog alles vragen wat je verder over een product wilt weten.

Doe die kinderwagen dan ook maar meteen.

Een Maxi Cosi kopen kun je ook combineren met de aanschaf van je wandelwagen. Het is immers heel erg fijn als je zeker weet dat je je autostoeltje zonder veel gedoe op het kinderwagenonderstel kunt vastmaken. Dat winkelt namelijk stukken makkelijker dan als je het stoeltje met lekker mollige baby onder je arm mee moet zeulen.

Anders nog iets?

Die beschermhoes kun je ook maar beter meteen in laten pakken. Naast het feit dat zo’n hoes met een vrolijk printje leuk oogt, is het ook fijn als je hem uit kunt wassen na een ritje met een wagenziek kind…