Een rock band die goede herinneringen oproept

Tijden van weleer herbeleven
Veertigers zullen niet snel meer naar een popconcert gaan, maar aan een rock band hebben ze vaak goede herinneringen. Dat is niet zo heel vreemd, want de jaren tachtig en negentig – de tijd waarin ze zelf jong waren – werden gekenmerkt door goede bands. Rock was in die tijd veel meer dan een muzieksoort die je op de radio hoorde; het was een deel van de cultuur. Dat is goed om te weten als je een tentfeest of festival gaat organiseren; een band van deze soort mag absoluut niet op de line up ontbreken.

Tribute of allround
Wie een band voor een feest gaat uitnodigen doet er goed aan om zich eerst te oriënteren op het type muziekgezelschap wat je uitnodigt. Kies je voor een band die één specifieke artiest vertolkt, dan is een tribute band de beste keuze. Je kiest bijvoorbeeld voor een band die enkel de muziek van de Rolling Stones speelt. Er wordt niet alleen muziek van die band gespeeld; de musici stappen ook zelf in de rol van de artiesten van deze band. Een eigen ‘Mick Jagger’ zal het geheel compleet maken waardoor je een avond vol spanning hebt. Kies je voor een allround band, dan krijg je een keur aan rock muziek op je podium. Het is goed om dan vooraf een aantal zaken door te nemen met de manager of het evenementenbureau.

Kies een stijl
Kies je een allround rockband, dan is het verstandig om eerst te kijken naar de muziek die je graag wil horen. Denk daarbij vooral aan het publiek wat er op een feest afkomt. Komen er vooral veertigers dan willen die het liefste muziek uit de jaren tachtig en negentig horen. Zijn de feestgangers echter jonger, dan doe je er goed aan om te vragen naar een rockband die muziek speelt die nu in de hitlijsten staat. Aan de hand van dit overleg zal er contact met meerdere bands plaatsvinden en wordt er een juiste band voor jouw evenement geselecteerd. De tussenpersoon zal met de band doornemen welk repertoire gewenst is. Ook kan er alvast een opzet voor de avond worden gemaakt. Vertel wat voor soort publiek er komt zodat de band weet wat voor show er mag worden neergezet.