Wat is Filling Pieces?

Filling Pieces is een Nederlands schoenenlabel dat is gevestigd in Amsterdam. In 2009 lanceerde de ontwerper Guillaume Philibert het schoenenlabel. Schoenen van Filling Pieces zijn van hoogwaardige kwaliteit waarbij designer en streetstyle samenkomen om luxe schoenen te produceren. De ontwerpen van Guillaume Philibert zijn gemaakt van het fijnste leer en de zachtste suède.

De geschiedenis van Filling Pieces

De visie van Guillaume Philibert was om een unieke schoen te creëren, die de kloof tussen designer mode en streetwear zou overbruggen. Toen hij architectuur studeerde, besefte Guillaume Philibert zich dat iets dergelijks nog niet bestond. Er waren nog geen premium sneakers op de markt die zowel betaalbaar waren als van hoge kwaliteit. Hier lag voor hem zowel een uitdaging als een kans en daarom begon hij met het ontwerpen van Filling Pieces. Aan het einde van dat studiejaar lanceerde Guillaume al zijn eerste Filling Pieces-collectie. Deze collectie, ook wel de ‘Low Top’ genaamd, bestond uit één uniek silhouet dat Guillaume presenteerde aan zijn vrienden, familie en verscheidene winkels. De collectie had al meteen veel succes.

Filling Pieces vandaag

Filling Pieces bestaat tegenwoordig uit een grote verscheidenheid aan unieke en moderne modellen. Guillaume Philibert maakt zijn ontwerpen aan de hand van de inspiratie die hij opdoet tijdens zijn verre reizen en de diversiteit aan stijlen en mensen die hij tijdens deze reizen ontmoet. Daarbij combineert hij deze stijlen met zijn eigen unieke Amsterdamse stijl. Alle modellen van Filling Pieces zijn met grote zorg handgemaakt in Portugal en bestaan enkel uit Italiaanse materialen van de hoogste kwaliteit. Het succes van Guillaume Philibert’s schoenen is te danken aan het feit dat de schoenen van zulke hoogwaardige kwaliteit zijn, gemaakt zijn aan de hand van originele, eigentijdse ontwerpen en aan het feit dat deze toch betaalbaar zijn voor schoenen van echte designerkwaliteit.