Een trip naar het pittoreske Gelderland

Gelderland

Tegenwoordig gaan steeds meer Nederlanders er een weekendje op uit. Daarnaast kiezen ook steeds meer Nederlanders ervoor om af en toe een weekje weg te gaan. In veel gevallen kiezen zij ervoor om naar het buitenland te gaan. Dit komt voornamelijk doordat het steeds gemakkelijk is om richting het buitenland te vertrekken. Echter, helaas weten veel mensen niet dat Nederland ook een aantal bijzondere provincies heeft, zoals Gelderland. Ben je van plan om binnenkort een weekendje weg te gaan, maar weet je nog niet helemaal waar je naartoe wilt gaan? Neem dan de provincie Gelderland mee in jouw overweging.

Gelderland


Leuke steden in de provincie

Als je van plan bent om binnenkort een weekendje weg te gaan, zou je ervoor kunnen kiezen om naar de provincie Gelderland te gaan. In deze provincie liggen een aantal mooie steden, zoals Arnhem en Nijmegen. De kans is groot dat je ooit al eens van deze steden hebt gehoord. Nijmegen is voornamelijk bekend om haar 4-daagse. Deze 4-daagse wordt altijd in de zomer gelopen en trekt bezoekers van over de gehele wereld. Echter, doordat Nijmegen een echte studentenstad is, is de stad heel erg gemoedelijk en zou je er ook voor kunnen kiezen om op een terrasje aan de Waal te gaan zitten.

Gelderland

De natuur in Gelderland

Naast dat het mogelijk is om de verschillende steden in Gelderland te bezoeken, zou je er ook voor kunnen kiezen om de natuur in Gelderland te bekijken. In de provincie ligt het natuurgebied de Veluwe. De kans is groot dat je ooit al eens van dit gebied hebt gehoord. Het gebied staat namelijk bekend om de vele herten en andere bijzonder dieren.