Vastgoed Spanje kopen: hoe doe je dat?

Je wilt je geld investeren in vastgoed Spanje, omdat je verwacht dat dit meer waard gaat worden. In de jaren dat je dit vastgoed in je bezit hebt, wil je het graag verhuren of je kiest ervoor om hier zelf in te gaan wonen. Maar wat komt er allemaal kijken bij vastgoed Spanje? In dit artikel vertellen we je meer over het aankoopproces.

Stap 1: Kies een aanbieder uit

Je kunt natuurlijk helemaal zelf op zoek gaan naar vastgoed Spanje en zelf het gehele aankoopproces doorlopen, maar het is veel handiger om voor een aanbieder te kiezen. Er zijn namelijk heel wat zaken waar je rekening mee moet houden en die voor jou als Nederlander moeilijk kunnen zijn om te regelen. Een aanbieder met een kantoor in Nederland kan je hierbij helpen. Vergelijk daarom verschillende aanbieders met elkaar en zoek een aanbieder uit die bij jou past.

Stap 2: Bepaal je wensen en budget

Samen met de aanbieder ga je vervolgens op zoek naar geschikt vastgoed Spanje. Maar eerst zul je je wensen en budget moeten bepalen. De aanbieder helpt je hier vaak mee. Bij het samenstellen van je wensen kun je jezelf afvragen in welke streek je vastgoed wilt kopen, of je kiest voor een dorp of stad en wat jouw eisen zijn voor de woning zelf.

Stap 3: Doorloop het aankoopproces

Zodra je aanbieder geschikte woningen voor je heeft gevonden, gaan jullie deze woningen samen bezichtigen. Heb je een mooie woning gevonden? Dan kan je aanbieder hier een bod op uitbrengen. Als dit bod wordt geaccepteerd wordt er nog een extra controle van de woning gedaan en kun je vervolgens samen met de verkopende partij het koopcontract ondertekenen.